A dietetikus  egyik fontos feladata

Étrendek

azoknak a személyeknek  a segítése,  akiknek betegsége tartós, és a gyógyulás  vagy a jó állapot és közérzet fenntartása csak a különböző diéták megtartásával érhető el. Ilyen esetben (pl. különböző ételallergiák: liszt-, tej érzékenység, vagy anyagcsere betegségek: cukorbetegség, krónikus, felszívódási zavarokkal járó bélgyulladások (pl. Chron), egyes neurológiai betegségek, stb.) a kezelő orvossal együttműködve tudok segíteni  az otthoni diéta megtervezésével és tanácsadással. Ebben az esetben személyes konzultációra van szükség, ahol  kikérdezem  az  étkezési szokásairól  és együttműködve segítek kialakítani és megtervezni azt az étrendet, amellyel a legjobb állapot és közérzet együtt érhető el. Tanáccsal tudok szolgálni a speciális nyersanyagok beszerzéséről,  az ételek elkészítéséről és további  praktikák alkalmazásáról.