Magamról

Díj

Hartmann Gabriella

dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, szakértő

Miben segíthet Önnek a dietetikus?

       

A dietetikus olyan élelmezési és táplálkozási szakember, aki a táplálkozástudomány eredményeit alkalmazza a betegek és egészségesek élelmezése, valamint a prevenció (megelőzés) területén.

Lefordítva ez azt jelenti, hogy a dietetikus segít a betegeknek, a betegségüknek megfelelő diéta kialakításában, az egészségeseknek az egészségük megőrzésében, sportolóknak pedig a teljesítmény fokozásában.  A dietetikus által adott tanácsok, javaslatok tudományos eredményeken alapulnak, nem pedig a szomszédtól, ismerős ismerősétől vagy egyéb nem hiteles forrásokból származnak.  A dietetikus a tanácsadáson túl, nyomon követi a beteg diétájának alakulását, segít a felmerülő diétával kapcsolatos problémák megoldásában. Ha szükséges kapcsolatot tart fent a beteg kezelőorvosával.

Magyarország lakosságának egészségügyi helyzete is indokolja a dietetikus szakma előtérbe kerülését. A leggyakrabban előforduló halálozási okok jelentős része megelőzhető lenne a lakosság tudatos táplálkozásával, az egészséges életmód betartásával.

 

Önéletrajz

Oklevél